Автомобилен транспорт

Времето за почистване се съкращава до 70%


Метода за струйна обработка със сух лед на компанията Cold Jet позволява на  автомобилните компании да понижат разходите за почистване на сглобени агрегати до 70%. По време на планови ремонти с помощта на системата за струйна обработка със сух лед на Cold Jet може лесно да се отстрани смазка, замърсявания, херметизиращи пасти и шлака от заварки.

Системата за струйна обработка със сух лед позволява да се решат редица проблеми при почистването в сферата на автомобилостроенето и ремонта. Решенията на компанията Cold Jet, която е лидер в областта на технологиите за  струйна обработка със сух лед, позволяват значително да се съкрати времето и  разходите за почистване в автомобилните заводи, като по този начин се увеличава  производственото време със 75-90%. Фактически системата за струйна обработка със сух лед се изплаща в течение на няколко месеца. Сега в случай на  извънпланов ремонт не е нужно да се провежда продължително предварително  почистване, тъй като с помощта на системата за струйна обработка със сух лед  електротехници или механици могат самостоятелно да изпълнят всякакви работи по почистването в най-кратки срокове.

За обезпечаване на висока производителност и ефективност системата за струйна обработка със сух лед на компанията Cold Jet се настройва за конкретните потребности на клиента, свързани с почистването. Никоя друга компания не предоставя такъв голям асортимент от дюзи и приспособления, които позволяват изпълнението на всички видове почистване в един автомобилен завод.

  • При използване на традиционните методи, например ръчно остъргване или прилагане на химически препарати, почистването на заваръчни шевове от ръжда и замърсяване може да отнеме повече от два часа. Системата на Cold Jet позволява това да се направи за около 25 минути.
  • Използването на традиционното ръчно остъргване за отстраняване на покрития, нанесени по метода на електролизата, от труднодостъпни места или на дебели слоеве може да  бъде много трудоемко. С помощта на системата на Cold Jet покритие, нанесено по метода на електролизата, лесно се отстранява от  крикове, направляващи релси, електродвигатели, редуктори и т.н.
  • Прес-формите е необходимо да бъдат почистени непосредствено до повърхността, за да се отстранят остатъците от пластмаса, които могат да доведат до влошаване качеството на повърхностния гланц при следващото пресоване. Системите за струйна обработка на Cold Jet позволяват да се  съкрати разхода на труд в човеко-часове с не по-малко от 70% и обезпечават щателно и всестранно почистване, което иначе е невъзможно да бъде изпълнено при използване на други средства. Качеството на почистване, достигнато с помощта на системите на Cold Jet, позволява да се обезпечат необходимите допуски за детайлите, а това ускорява производствения процес.
  • Общото обслужване на такива компоненти, като охлаждащи вентилатори, таванни вентилатори, стени и елементи на конструкциите, може да отнеме продължително време, което понижава производителността на работника. При използване на системите на Cold Jet тези задачи могат да бъдат изпълнени за няколко минути, което съществено подобрява производителността.